» » » » Двойна премиера в света на Литературата


Лирично-прозаичен празник ще събере почитателите на съвременната литература, срещайки ги с талантливата Мария Янакиева и интригуващия дует Ива Касабова и Филип Данчев.

В ранния съботен следобед на 23 ноември 2013 г., от 15:00 ч., в „Студио 5” на НДК, под музикалния съпровод на композитора Иво Николчев, водещата на вечерта поетесата Даниела Капинчева ще представи премиерно пред публика поетичната книга на Мария Янакиева „Срички по вятъра” и романистичното съ-авторство на Ива Касабова и Филип Данчев „Да бъде приключение”.

„Срички по вятъра” е втората по ред поетична книга за Мария след излязлата през 2012 г. „Диви цветя”. Мария е позната на почитателите на мерената реч още като инициатор и организатор на четиритомната за сега поредица от поетични сборници с благотворителна цел – „Приятели в поезията”.

За Ива и Филип това е дебютна книга, плод на съвместната работа на тандема, благодарение на модерната и вече широко разпространена скайп комуникация, заради факта, че Филип живее и работи в София, а Ива – в Пловдив. Публиката познава писателския почерк на всеки от двамата автори от множеството им разкази, публикувани в личните им блогове. „Да бъде приключение” е само началото на едно дълго и ползотворно многотомно приключение, което планират писателите.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: