» » » » Изложба Полски текстил от колекцията на музея в Лодз

Снимка: Полски институт

Любопитна изложба с работи на десет полски творци – гоблени, бродерия и пространствени композиции – ще представи Полски институт в София в края на тази и началото на следващата година. Експозицията се организира под името „Съвременни повествования. Полски текстил от колекцията на Централния музей за текстил в Лодз“ и съдържа, както творби на авторите на „полската текстилна школа”, дебютирали в началото на 60-те години на миналия век и останали завинаги в лексиконите на изкуството, така и работи на новото поколение творци.

Централният музей за текстил в Лодз събира колекцията си съвременен художествен текстил от 1960 г. В момента тя наброява ок. 2000 работи и е най-голямата в Полша. Вече почти половин век разнообразни инициативи, свързани с текстилното изкуство, протичат под патронажа на музея.

Изложбата „Съвременни повествования. Полски текстил от колекцията на Централния музей за текстил в Лодз” ще бъде открита на 18 ноември 2013 г., в 18:00 ч., и ще остане в Полски институт до 31 януари 2014 г.

Вход свободен.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: