» » » » История за храната и душата. Премиера

Кадър от „История за храната и душата”

„История за храната и душата” е български документален филм, копродукция на България и Финландия. Филмът разказва за българското село Сатовча и неговите колоритни жители, представители на различни етнически и религиозни групи, и техните философии за живота - седмина мъже, обединени от добрата храна, които разискват проблеми от световен мащаб.

„Всичко лошо идва от телевизията. Тя учи нашите жени да спорят с нас.” – този цитат от филма показва една от важните теми за разгорещени спорове между мъжете. Във филма са записани и интервютата на две мюсюлманки и семейство от Финландия, което е избрало с. Сатовча за опознаване на българския бит и култура.

Премиерната за България прожекция на „История за храната и душата” ще се състои на 1 декември 2013 г., от 19:00 ч., във Vivacom Art Hall, при вход свободен.

Събитието ще се проведе и в подкрепа на благотворителната кампания Операция „Жълти стотинки” в полза на изоставените бебета от „Малката къща” в кв. Княжево. За целта в залата ще бъде поставена касичка на Фондация „Надежда за малките“.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: