» » » » Misa Criolla за рождения ден на Cantate Jubilate

Снимки: Руслан Драгостинов, Илия Ангелинов, Йордан Владев.
Колаж: Йордан Владев

По случай своя 18-ти рожден ден специализираното предаване за хорова музика „Cantate Jubilate” на БНР с автор и водещ Мануела Манчева кани приятели и почитатели на празничен концерт с участието на формация „Юлангело” и вокален ансамбъл „Spectrum”.

Kонцертът ще завърши с „Misa Criolla” от Ариел Рамирес в изпълнение на:
  • Любомир Ангелов – тенор
  • д-р Юзай Незир – тенор
  • Хор „Аve Musica” с диригент Таня Никлева-Владева
  • Смесен хор на медиците „Родина” при Министерство на здравеопазването с диригент Мая Василева
  • Инструментален състав с ръководител Йордан Владев.

„Misa Criolla” на А. Рамирес прозвучава за пръв път като копродукция на тези състави през декември 2011 г. в чест на 90-ата годишнина от рождението на автора. Специално за проекта са намерени автентични южноамерикански традиционни духови, струнни и ударни инструменти, препоръчвани за изпълнение на творбата, както от самия автор, така и от други специалисти в тази област от цял свят. Макар, че световна известност на „Misa Criolla” са добили изпълненията на по-нова версия на творбата с един солист – на звезди като Хосе Карерас, Хосе Кура, Мерседес Соса, настоящото изпълнение е базирано на първата, най-стара версия, създадена през 1964 г., която е с двама солисти.

Празничният концерт на „Cantate Jubilate” ще се състои на 26 ноември 2013 г., от 19:30 до 21:20 ч., в Първо студио на БНР и ще се излъчва директно по БНР и по интернет-радио „Бинар”.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: