» » » » Medeamaterial с вход свободен


Medeamaterial” е танцов проект на Маурицио, Сара и Джесика от италианската танцова компания „Colaps”. Спектакълът е изграден върху мита за Медея, пречупен през нестандартната интерпретация на авторите.

Артистите от компания „Колапс”, Италия, се фокусират върху средствата на танцовия театър. Те идват от Торино, където получават обучението си в специалност „Изпълнителски изкуства”. И тримата  участват в продукции като танцови артисти, а от 2010 г. решават да обединят усилията си, за да превръщат своите идеи в реалност на сцената. Тяхната резиденция в Derida Dance Center се реализира по проект CO-LABOR, по който танцовият център си партнира успешно със Столична община и фондация „Америка за България”.

„В „Medeamaterial” ние разказваме за връзката на всеки човек с уж неговото, но всъщност чуждо тяло, което като непотребен предмет, бива изхвърлено, след като вече стане неизползваемо.” споделя Маурицио Мауро за спектакъла, който може да видите на 7 декември 2013 г., от 19:30 ч., в Derida Dance Center.

Проектът ще бъде представен в работен вариант.

Вход  свободен.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: