» » » » Безплатно кино: Аз, Дон Жуан

Кадър от филма

Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед” кани жителите и гостите на Града на липите на безплатна прожекция на филма „Аз, Дон Жуан” (2009) на испанския режисьор Карлос Саура.

Венеция, 1763 г. Поетът Лоренцо да Понте води много разгулен живот и заради безбройните си любовни афери бившият свещеник е осъден на 15 г. изгнание и е принуден да замине за Виена. Благодарение на своя приятел и ментор Джакомо Казанова, Да Понте се запознава с придворния композитор на австрийския император Антонио Салиери и с младия Волфганг Амадеус Моцарт. С идеята да провали Моцарт, Салиери предлага новодошлия поет и развратник да стане либретист на новата опера на Моцарт. Но талантът и сантименталните лутания на Да Понте във Виена ще допринесат за успеха на Моцарт и от съвместната им работа ще се роди едно от най-смелите и прекрасни творби - операта „Дон Жуан”.

Прожекцията на филма „Аз, Дон Жуан” ще се състои на 27 януари 2014 г., от 19:30 ч., в РБ „Захари Княжески”, Стара Загора.

Събитието ще бъде предшествано от кратка презентация на Матеуш Щайнке, който е в Стара Загора по проект „Заедно в изкуството 2”, към Европейска доброволческа служба, програма „Младежта в действие”. Завършил графичен и уеб дизайн в Копенхаген, Дания, Матеуш води безплатна работилница за младежи по Дигитални изкуства.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: