» » » Кино в подкрепа на сирийските бежанци


Благотворителна прожекция на филма „Когато слоновете излязат на война, страда тревата” ще се проведе в рамките на фестивала Sofia MENAR. Всички приходи от продадените билети ще бъдат дарени на Центъра за бежанци в Овча купел за закупуване на учебни помагала и канцеларски материали, за да продължи учебният процес в центъра.

Филмът „Когато слоновете излязат на война, страда тревата” успява да запечата конкуриращите се импулси между противниците на режима на Асад, още с появата на Сирийската революция. Филмът служи като ранен обзор на задаващата се бежанска криза в Сирия, както и подчертава важни стратегически дебати, които до ден днешен играят ключови роли за тези, които се опитват да устоят на режима. Повече от две години в кървава гражданска война, с над сто хиляди жертви, нестихващият конфликт в Сирия се превърна в микрокосмос на политическото напрежение в Близкия изток и оставя неприятно отражение на света като цяло. На фона на Арабската пролет и сложната политика на региона, този филм има за цел да пресъздаде, индикира и проучи сирийския конфликт чрез живота на цивилни граждани – убити, излъгани и пренасочени към мизерния живот на бежанските лагери.

Благотворителната прожекция ще се състои на 20 януари 2014 г., от 19:00 ч., в Дом на киното.

На 23 януари 2014 г., 19.00 ч., в Червената къща, Sofia MENAR съвместно с Форума за арабска култура, организират дискусия на тема „Конфликтът в Сирия – на улицата и в изкуството”.

Sofia MENAR Film Festival се организира от „Позор” със съдействието на Посолството на ИР Иран, Посолството на Държавата Палестина, Посолството на Република Ливан, Посолството на Кралство Мароко, Френския център София, Чешкия център София, Гьоте инстутит София, Институт Сервантес София.

С медийната подкрепа на Sofia Live, Dir.bg, mail.bg, Cinefish, Stand.bg, 360°, Timeart, Момичетата от града, Операция Кино, Чинар Медия, Другото кино, Kolonkata.info, mymir.bg


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: