» » » » Невиждана изложба Светлина и Дух


Националният дарителски фонд „13 века България“ представя „Светлина и Дух“ - първата мултимедийна изложба, посветена на Владимир Димитров–Майстора. Това е изложба от съвършено нов тип, повеждаща на емоционално пътуване из света на една художествена легенда, съчетавайки изкуството с най-съвременните технологии, което дава на зрителя уникална възможност за мултисензорно преживяване на класиката.

Проектът ще се разгърне в зала с размери 21 на 25 м с височина на стените 5 м, 360-градусова панорама, и времетраене 25 мин., през които емблематични, но и по-малко познати творби на Майстора, ще „оживеят“ в огромни полиекрани пред зрителя в симфония от цвят, звук и светлина.

Видеоартът прави възможно хипердетайлното вглеждане в картините; изследва акценти от техниката и уникалното използване на цвета от художника, наричан още „иконографът на българското лице“.

Откриването на уникалната за България изложба е на 24 януари 2014 г., от 19:00 ч., в София ивент център в Парадайз център, ет. 3, където може да бъде видяна до 26 януари 2014 г., от 10:00 до 19:00 ч.

Вход свободен.

Контакти за организирано посещение с беседа за групи и ученици на тел.: 
0879 539 126 (Мила Старейшинска-Ангелова) или на и-мейл: m.stareyshinska@fond13veka.org.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: