» » » » Безплатно кино: Ръжда и кости


Кинолекториите в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна продължават и през новата година. В началото на Януари не пропускайте първата прожекция от модула „Особен поглед” - белгийско-­френската филмова продукция „Ръжда и кости”. Вход свободен.

След шедьовъра си от 2009 г. „Пророк”, режисьорът Жак Одиар засне през 2012 г. „Ръжда и кости”. В ролите: Марион Котияр и Матиас Шонартс.

Стефани (Котияр) е треньор на косатки, гореща провокация за мъжките погледи с тяло­атракция. След нещастен случай с косатките Стефани загубва крайниците си. Следва фазата на отричане, депресия, отказ от общуване и желание да я няма...

Ален (Матиас) е самотен баща, страдащ от травма, бивш шампион на Белгия по тай бо. Грижи се за детето си, изоставен от бившата си съпруга, сломил егото си и готов да работи, каквото му предложи съдбата. Понякога краде от магазини, понякога пътува на автостоп. Опитва се да бъде баща, макар че не се справя добре с това.

Ален и Стефани се запознават след разпра в дискотека, по­късно Стефани ще се обади на Ален. Без крайници, изоставена от близки, търсеща помощ от един грубоват бияч, тя се вмъква в коравия свят на Ален.

Вижте „Ръжда и кости” на 11 януари 2014 г., от 10:00 ч.

Автор и модератор на лекторията: Елица Матеева, театровед и режисьор.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: