» » » Суперпродукцията Спасителят с премиера

Роберт Саво

В рамките на 6-то издание на фестивала за кино от Близкия Изток и Северно-африканския регион Sofia MENAR лично режисьорът Роберт Саво ще представи най-скъпата палестинска продукция досега - „Спасителят”.

Част от филма е заснета в България, а сред звездния актьорски състав са: Ашраф Бархум („Булката от Сирия”, „Агора”), Мохамад Бакри („Рожденият ден на Лейла”, „Чифликът на чучулигите”), Шреди Джабарин („Мирал”), както и сериозно присъствие на български актьори сред които Стефан А. Щерев, Илия Атанасов, Даниел Пеев, Стефан Роглев, Цветомир Ангелов, Филип Гуляшки и Андон Райчев.

Лентата пренася във времето, в което Рим управлява света и държи в ръцете си, както живота, така и смъртта. Римската провинция Палестина е кипящ котел от въстания и контрол. На този величествен фон Лука разказва една история за чудо, възторг и влияние. Светът е предвиждал този момент в историята, но никой не си е представял, че Бог ще докосне Своето творение под формата на малко бебе, наречено Иисус. В Евангелията подробно е разказано от чудотворното раждане на Иисус до младата девица на име Мария във Витлеем, но малко се знае за тихото детство на Иисус в Назарет. Изглежда, че Йосиф, доведеният баща на Иисус е починал много преди той да навърши 30 години и да започне своята служба на човечеството.

Премиерата на „Спасителят” очаквайте на 18 януари 2014 г., от 18.30 ч., в Дом на киното, с втора прожекция на 19 януари 2014 г., от 18.30 ч., в Евро Синема.

Sofia MENAR Film Festival се организира от „Позор” със съдействието на Посолството на ИР Иран, Посолството на Държавата Палестина, Посолството на Република Ливан, Посолството на Кралство Мароко, Френския център - София, Чешкия център - София, Гьоте институт  София, Институт Сервантес - София.

С медийната подкрепа на Sofia Live, Dir.bg, mail.bg, Cinefish, Stand.bg, 360°, Timeart, Момичетата от града, Операция Кино, Чинар Медия, Другото кино, Kolonkata.info, mymir.bg.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: