» » » На война само по пола

Джо Бу Еид

На война... само по пола” е дебютният филм на режисьора Джо Бу Еид, който се превърна в най-гледания филм в Ливан за 2013-та година и донесе на автора си наградата „Talent to Watch” от престижния филмов фестивал във Вашингтон. Включен в селекцията на тазгодишното издание на кино фестивала „Sofia MENAR”, „На война... само по пола” ще бъде представен лично от Джо Бу Еид на софийската публика.

Историята, заради която лентата разбуни духовете в Ливан и спечели хиляди зрители, ни връща в 1982 г. Един свещеник е мобилизиран и му предстои да отиде на война, но е въведен в изкушение, когато фатална жена от външния свят се влюбва до полуда в него. Тя прониква смело в селото му, за да отнеме веднъж завинаги девствеността на обществото. Той е облечен в черно и бяло, а тя – с предизвикателна пурпурна рокля и яркочервено червило. Цял живот спасението на младата жена е бягството, но за свещеника тя ще се превърне в негово убежище. И онзи, който обикновено бракосъчетава, е на път да прегреши.

Премиерата на филма е на 16 януари 2014 г., в Дом на киното, от 19:00 ч. Билети: 8/6 лв.

Sofia MENAR Film Festival се организира от „Позор” със съдействието на Посолството на ИР Иран, Посолството на Държавата Палестина, Посолството на Република Ливан, Посолството на Кралство Мароко, Френския център – София, Чешкия център – София, Гьоте инстутит - София, Институт Сервантес - София.

С медийната подкрепа на Sofia Live, Dir.bg, mail.bg, Cinefish, Stand.bg, 360°, Timeart, Момичетата от града, Операция Кино, Чинар Медия, Другото кино, Kolonkata.info, mymir.bg.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: