» » » Sofia MENAR с кино от Близкия изток


За шести път в София заедно с новата година пристига и филмовият фестивал на киното от Близкия изток и Северна Африка - Sofia MENAR.

Фестивалът се организира от „Позор” и запознава българската публика с културата и традициите на ислямския свят, представяйки най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.

Тазгодишното издание на Sofia MENAR се присъединява към инициативата на ООН, която обяви 2014-та за година на солидарност с палестинския народ.

Фестивалът ще се състои от 15 януари до 2 февруари 2014 г., с прожекции в Дом на киното, Евро Синема, кино Одеон, Червената къща, Dada Cultural Bar.

Събитието се осъществява със съдействието на Посолство на ИР Иран, Посолство на Държавата Палестина, Посолство на Република Ливан, Посолство на Кралство Мароко, Френски център София, Чешки център София, Гьоте институт София, Институт Сервантес София.П Р О Г Р А М А

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

2 коментара:

  1. Билети за кинопрожекциите откъде?

    ОтговорИзтриване
  2. Билети можете да закупите от касите в Дом на киното, Евро Синема, кино Одеон, Червената къща и в Dada Cultural Bar - предварително и преди прожекциите в конкретната локация.

    ОтговорИзтриване