» » » » Боксьори и случайни минувачи


ИК „Жанет 45” и Литературен клуб „Spirt & Spirit” канят почитателите на съвременната българска литература на среща-разговор с Палми Ранчев и представяне на неговата книга „Боксьори и случайни минувачи”.

За книгата:
„Боксът – това е талант, техника, усилна работа. Научаваме го от най-новия сборник с разкази на Палми Ранчев „Боксьори и случайни минувачи“. Боксът всъщност се оказва като литературата, защото и тя е талант, техника и усилна работа. Тези две уж несъвместими неща са се съвместили в неговата личност, за да дадат една сплав, която хем е мъжкарска, хем сантиментална, хем е недодялана, хем нежна, хем е непохватна, хем всеотдайна. Героите танцуват върху ринга на живота, за да ни покажат, че когато човекът е човек, няма значение дали е с боксови ръкавици или не – той винаги ще остане човек.” Митко Новков

За автора:
Палми Ранчев е роден в София. Завършва Национална спортна академия „В. Левски”. Пише поезия, разкази и романи. Бил е боксьор, треньор, собственик на кафене и игрална зала, директор на вестник, сценарист, телевизионен водещ и безработен. Автор на стихосбирки („Шапката на скитника”, „Манхатън, почти събитие”, „Любовник на самотни улици и запустели къщи” и др.), на сборници с разкази („Малко късмет за по-късно” и др.), както и на три романа, последният от които е „Анонимни снайперисти” (2006). Носител на няколко литературни награди, а негови разкази и стихове са превеждани на английски, френски, полски, унгарски, турски, сръбски, гръцки и др. езици.

Литературната среща с представяне на „Боксьори и случайни минувачи” ще се състои на 4 февруари 2014 г., от 19.00 ч., в Клуб „Петното на Роршах” на ул. „Йоаким Груев”36 в Пловдив.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: