» » » Маковете на Четинкая


За втори път със самостоятелна изложба в арт галерия „Ларго” пристига турският художник Хикмет Четинкая. Същински интернационален творец и гражданин на света, със своите картини Четинкая става символ и посланик на съвременната турска култура по света.

В продължение на три седмици изложбата в „Ларго” ще представи двадесетина картини, посветени на любимия обект на художника – маковете, които Хикмет описва: „Те са независими, мимолетни, непокорни и не могат да се култивират. Те по-скоро ще умрат, отколкото да оцелеят, затова нямат търговска стойност. Техните ярки червени венчелистчета се появяват и изчезват бързо.”

И наистина сякаш природата иска да ни напомни чрез това нежно, крехко, мимолетно по своята природа цвете и нашата мимолетност на земята.

Самостоятелната изложба на Хикмет Четинкая с червените пърхащи цветове на маковете може да посетите от 20 февруари до 11 март 2014 г., в арт галерия „Ларго”, гр. Варна.

Събитието ще бъде открито с атрактивно шоу на 20 февруари 2014 г., от 17:00 ч., когато художникът ще рисува на живо в галерията пред своите почитатели.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: