» » » » Великата красота


За първи път почитателите на естетското кино с дъх на Фелини и атмосферата на аристократичния Рим ще имат удоволствието да видят един от европейските претенденти за „Оскар” в категория чуждоезично кино ­ „Великата красота” с режисьор Паоло Сорентино. За разкош – входът е свободен.

Историята насочва вниманието към Джеп Гамбардела (Тони Сервило) ­ 65 годишен журналист, автор на роман, който преди 40 години получава престижна литературна награда, а в настоящето празнува своя юбилей с пищно парти. След тържеството дните за Джеп се превръщат в носталгична разходка между спомените, настоящето и вечния копнеж да се улови в думи живота, детството, първата любов и Рим, който сънува. Аристократи, новобогаташи, политици, престъпници от високите етажи, журналисти, актьори, декадентски потомци на благороднически фамилии, свещеници, художници, интелектуалци, реални и въображаеми...Всички са погълнати от Рим, докато се преплитат нестабилните им взаимоотношения в суетния им живот на фона на старинни дворци, огромни вили и прекрасни тераси.

Прожекцията на „Великата красота” ще се състои на 15 февруари 2014 г., от 10:00 ч., в рамките на модула „Особен поглед” в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна.

Модератор: Елица Матеева.

Вход свободен.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: