» » » Забавления в музея

Снимка: sxc.hu

Имате ли приключенски дух? Смеете ли да откриете съкровище? Или пък сте сръчни и искате да изработите мартенички за любимите си хора? Заповядайте в музея и си тръгнете с къс самородно злато и диаманти.

Точно такава е „плячката” за всеки, който се включи в играта-пъзел „Открий съкровището”, която се организира от Регионален исторически музей Габрово. Всеки делничен ден от 2 до 28 февруари 2014 г., от 10:00 до 17:30 ч., малки и големи можете да приемете предизвикателството да откриете и съберете отделните части на голям пъзел, който ще ви отведе до истинско съкровище.

До края на Февруари в музея ще се провежда и творческо ателие „Габровски мартенички“ за изработване на мартенички по образци от габровския регион. Научете историята на мартеничките и сами си направете такива – подарете ги на близки и приятели или се включете в първомартенската изложба „Габровски мартенички“.

Регионален исторически музей Габрово е със зимно работно време: всеки делничен ден от 09.00 до 17.30 ч., без обедна почивка; събота и неделя - по заявка.

Такса: 1 лв. за учащи и пенсионери; 3 лв. за възрастни; 5 лв. за семейство.
Вход за временна изложба - 1 лв.
Игра „Открий съкровището” - 1 лв.
Участие в ателие за приложна работа - 2 лв.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: