» » » » Жива библиотека


Жива библиотека” е събитие, което има за цел да събере различни и интересни хора, които опознавайки се и научавайки повече за другия, да си дадат шанс да разчупят стереотипите си. За целта се канят гости-„книги”, които са представители на определени групи, обект на стереотипизиране и предубеждения, които в Живата библиотека разказват за това по какъв начин принадлежността им към тази „група” e повлияла живота и начина им на мислене.

От друга страна, сред поканените са и много други личности, които притежават силен заряд и магнетизъм, открояват се с енергичност, умеят да мотивират и вдъхновяват и имат куп интересни истории и преживявания, които да разкажат.

„Жива библиотека” се организира от сдружение „Професионален форум за образованието” и ще се проведе на 13 февруари 2014 г., от 18:00 ч., в книжарница „Хеликон” на бул. „Патриарх Евтимий”68 в София.

По време на събитието, в рамките на многобройни неформални разговори, всички посетители ще могат да се срещнат с гостите-„книги” и да преминат смело към тяхното „четене”.

Сред поканените на 13 февруари „книги” са:
  • Roland Aime - емигрант в България, чернокож, от Кот д'Ивоар. В София е вече от близо 9 месеца, харесва България и иска да остане тук, даже е понаучил български. Доброволец е на няколко места и активно помага на други емигранти и бежанци, които идват в страната.
  • Ивайло Динев - един от активните участници в протестите срещу правителството и организатор на окупацията на Софийски университет, започнала през Октомври 2013. Идеалист, вдъхновител на много свои колеги, историк и един наистина обществено ангажиран млад човек.
  • Емил Сапаревски - татуист с 20-годишен опит. Ако искате да разберете повече за професията му, за това с какви хора се среща, как бива възприеман в обществото, той е вашата книга. Освен това може да ви издаде някоя друга тайна за тату феста в София и е готов да демонстрира магията на скицирането на модели.
  • Sohayb - успелият емигрант, млад сириец, който идва в България преди години, преди вълната от бежанци. В момента е управител на салон за красота в София, усмихва се непрестанно и е оптимистичен за бъдещето.
  • Наталия Цекова - студентка четвърта година в НАТФИЗ, от ромски произход. Живота я е сблъскал с много изпитания, но важното е, че тя продължава да се бори и да показва,че не само талант е достатъчен, за да се справяш с несгодите. Впуснете се в четене именно на тези страници, защото наистина си заслужава.
  • Весела Вартерян - една преуспяла млада майка, която е намерила начин да получи от живота всичко, за което мечтаем – кариера и семейство. Четейки тези страници може да открием правилната посока и за нас.
  • Съдия Галя Вълкова - много, често хората си представят, съдиите чрез атрибутите на властта - тога и чукче. Съдия Вълкова е човек, който има повече идеи от вложените в закона - за да ги разберете и да научите малко за нейната професия, непременно прочетете тази „жива книга”.
  • Борис Колев - търсещ и позитивен млад предприемач, който усилено реализира проект след проект, както с бизнес цели, така и в полза роду. Борис стартира първата си компания още като ученик, но трябва да изчака да навърши 18 години за да я регистрира. Класиран е за най-добър млад предприемач на Европа през 2007г. от списанието Business Week Worldwide. Има награди за млад мениджър на България, за вдъхновяващ лидер, а през 2013г. Forbes го класира сред първенците в класацията за 30-те млади хора с най-голям потенциал в България. Борис е основател на Българската Футболна Лига на интернет форумите, на сдружение КСО България, на фондация Мастърмайнд, а бизнес начинанията му са фокусирани в сферата на дигиталните иновации, първата му компания - JT International вече е на 8 години, а последната - DigiMark е един от най-бързоразвиващите се дигитални стартъпи в България с над 600% ръст за първите си 10 месеца. Борис вярва в мечтите и използва всеки свободен миг за да мечтае, вярва, че България е в ръцете на младите и само обединени и целенасочени усилия могат да ни осигурят позитивно бъдеще.
  • „AX! – sports” - предизвикваме ви да прочетете тази книга. Изпълнена с приключения, емоция и адреналин. Нека разберем каква е границата на физическите ни възможности или всичко се свежда до нашите собствени ограничения и страхове: да скочиш с бънджи, да изкачиш скала, да проникнеш в пещера, да се пребориш с водопади и бързеи... и всичко това съчетано и в неравноделния ритъм на Българските народни хорА и танци - това са само малка част от предизвикателствата, за които може да чуем.
  • Димитрий Дашинов - еколог и природозащитник. Хората се нуждаят от защита и консервация – за да могат да съществуват пълноценно като част от живата система с течение на много поколения без да има кой знай какви катаклизми все пак. Предизвикваме ви към друг поглед на нещата, извън този на медиите, дяволитите инвеститори и еколозите инквизитори.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: