» » » » Птичият събор в Пловдив


След представянето в София, „Птичият събор” на Петер Сис ще има своята литературна премиера и в Пловдив. Представянето на книгата ще се състои в рамките на Литературен клуб „Spirt&Spirit” с водещ Манол Пейков.

Роден в Бърно, в бивша Чехословакия през 1949 г., Петер Сис е илюстратор, писател и филмов режисьор с международна извесност. Сис е автор на повече от двадесет книги и е седемкратен носител на наградата на Ню Йорк таймс бук ривю за най-добра илюстрована книга на годината.
В „Птичият събор“ Петер Сис преразказва класическата персийска епическа поема, написана от Фарид ад дин Аттар в 12 век. Макар и с почти хилядолетна давност, притчата оживява пред съвременния читател с удивителната си актуалност.

Птиците от целия свят се събират, за да открият Симорг, своя единствен истински цар, който обитава планината Каф. По пътя си те минават през най-различни изпитания, преживяват болка и загуба. Когато последните оцелели птици достигат планината, те разбират, че царя, когото търсят, всъщност са всички те – и всяка една от тях.

Литературната премиера на „Птичият събор” ще се състои на 18 март 2014 г., от 19.00 ч., в Клуб „Петното на Роршах” в Пловдив.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: