» » » » Работилница Рисуване върху стъкло

Снимка: Организаторите

За всички, които искат да се запознаят със закопянската техника за рисуване върху стъкло, Полски институт в столицата кани изкушените да се включат в творческа арт работилница под ръководството на Барбара Банецка-Джаджо и Богдан Джаджо.

Барбара Банецка-Джаджо, художничка. Участва в много конкурси и изложби, в т.ч. във Франция, Испания, Финландия, Австрия, Германия и САЩ, Италия, ЮАР. Нейни работи се намират в колекциите на етнографски музеи в Полша и чужбина, в частни колекции, украсяват сакрални обекти. Творбата й „Кръстния път” украсява частния параклис в папските апартаменти на Йоан-Павел ІІ в Лихен. Тя ръководи работилници по рисуване върху стъкло и други хоби техники.

Богдан Джаджо започва творческата си дейност през 1985 г. Рисува икони, занимава се със скулптура и рисува върху стъкло основно религиозни сцени. Негови работи украсяват параклиси и църкви, в т.ч. в Крус Мачадо в Бразилия, в манастира на отците паулини в Пасау (Германия), параклиса на отците мариани в Чехия. Имал е изложби в САЩ, Финландия, Франция и Германия.

Работилницата по Рисуване върху стъкло ще се проведе еднократно в София, на 6 април 2014 г., от 11:00 до 14:00 ч., в Полски институт на ул. „Веслец”12.

По време на занятието Барбара и Богдан ще запознаят участниците с историята на закопянската техника и ще покажат как се ражда рисунката и как се запълва с бои.

Участието е безплатно. Всички необходими материали са осигурени.

Местата са ограничени. Записване по реда на записванията на e-mail: sofia.info@instytutpolski.org


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: