» » » » Първата република SOS благотворително


Обществената атмосфера на Първата чешка република е вдъхновението на фотографа Анджело Пургерт. Резултатът е едноименната фото колекция, която отвежда до места, където суингът подслажда обществените срещи, а скъпите парфюми омайващо се разливат в пространството.

Авторските фотографии на Анджело Пургерт, събрани в изложбата „Първата република”, изобразяват кафенетата „Louvre“, „Imperial“, „Slavia“ и „Adria“, хотелите „Art Deco Imperial“, „Ambassador – Zlatá husa“ и „Хотел Париж“, сладкарницата „Myšák“, но също Националния технически музей, Чешкия ресторант и залата за танци „Republika“, всички от времето на Първата република. Част от сцените са заснети в Общинския дом (Obecní dům) в Прага, перлата на сецесиона в пражката архитектура, но също в Пасажа Луцерна. На фокус са и романтичните улички, както и паркове на старата столица.

Изложбата „Първата република” може да посетите от 2 април до 15 юни 2014 г., в Галерията на Чешки център София. Официалното откриване ще се състои на 2 април 2014 г., от 18:00 ч.

Събитието е с благотворителен характер. Част от средствата, събрани от продажбата на фотографиите, ще бъдат използвани за нуждите на „SOS Детски селища България”.

Модератор по време на откриването ще бъде българската актриса и посланик на добра воля на „SOS Детски селища България” Силвия Лулчева. Със специалното участие на общност за суинг танци „Lindy Hop Bulgaria”.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: