» » » » » » Вход свободен във Военните музеи

Снимка: НВИМ

С Ден на отворените врати и специална празнична програма Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Вход свободен се обява и във филиалите на НВИМ – Военноморски музей Варна и Музей на авиацията в Пловдив.

На 6 май 2014 г., от 10:00 до 18:00 ч., НВИМ ще отвори врати за безплатно посещение на хронологичната и външната експозиция на музея, както и за временните изложби.

За първи път сред експонатите от външната експозиция на музея ще може да бъде разгледана фотоизложбата „Празникът на армията“, която представя воинските традиции за деня на Българската армия – кога и как се е отбелязвал и променял той през годините. Пана с архивни кадри от военни паради, запечатали тържествени моменти от 1885 г. до наши дни, ще разкажат за празника, носещ не само спомена за българската бойна слава, но и изразяващ надеждата за сигурно бъдеще.

Истински военен готвач ще допринесе за автентичното преживяване на посетителите, приготвяйки в полеви условия боб чорба, а от 15:00 до 17:00 ч. за празничното настроение ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: