» » » » Фото Експедиция Преоткрий България


С нови 58 снимки от находките на Експедиция „Преоткрий България” през последните 12 месеца, едноименната изложба ще представи скритите исторически светини на Родината, обекти извън големите маршрути, загадки и места, където има нещо новооткрито или реставрирано. Целта е неизвестни исторически забележителности да достигнат до любителите на историята и пътешествията, провокирайки ги към откривателство.

Експедиция „Преоткрий България” се организира по идея на Евгени Димитров и Людмил Каравасилев. Автори на снимките са Евгени Димитров, Тихомира Методиева, Иван Василев и Владимир Алексеев. Техните фотоси отвеждат до загадъчните мегалитни структури край Якоруда, до Беловската червена базилика, при мраморните херми на римската вила Армира, които за пръв път се връщат обратно там, след като са откраднати през 90-те години, и още други.

Официалното откриване на изложбата „Преоткрий България” ще се състои на 24 април 2014 г., от 18.00 ч., в Галерия на открито на Моста на влюбените до НДК. Специален музикален поздрав за гостите ще отправи Теодосий Спасов. Експозицията ще може да бъде разгледана до 6 май 2014 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: