» » » » Парченца мелодия

Автор: Милена Димитрова

Арт галерия „Ларго” представя първата самостоятелна изява на младата художничка Милена Димитрова. Като „Парченца мелодия” Милена реди серия портрети на музиканти, всеки от тях потънал в своята музика и в общуването със своя инструмент.

В акварелите и рисунките, редящи „Парченца мелодия”, саксофонисти, цигулари, млада виолончелистка оживяват чрез музиката и вдъхновената четка на художничката. От едната картина се носи джазова импровизация, сладка и лепкава като знойна лятна нощ; от друга, преминал през времето тъжен цигулар, ни разказва чрез гласа на своята цигулка за онези „…много хора (които) ….. сутрин тъжни и смълчани…. вървят със скрити рани…”. В друга импровизация със сух пастел „Споменът” за минала любов, като че ли изплува от бялата мъгла в нежната мелодия на кларинет. Така от картина на картина се разгръща една безкрайна мелодия, сътворена от парченца любов, вдъхновение и посветеност.

Експозицията се допълва от няколко морски пейзажа с акварел, както и две пана от гипс, получили комплиментите на професионални художници. Финалния акцент на изложбата откриваме в парченце мелодия, заключено в бронзовата пластика на полюшващ се в ритъма на музиката саксофонист.

„Парченца мелодия” на Милена Димитрова може да съпреживеете от 24 април до 7 май 2014 г., в арт галерия „Ларго”, гр. Варна.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: