» » » » Четири сезона керамика

Автор: Захари Иванов

Овладял уроците на традицията, усвоил технологията и не на последно място одухотворил занаята, Захари Иванов представя част от националната ни керамичка школа в една пленяваща изложба, именувана „Четири сезона в село Бусинци”.

Изворът на вдъхновение на творчеството на Захари е бусинската керамика, която проучва, като един от най-съществените центрове на народното грънчарство в България. В експозицията са включени голям брой произведения – пластики и съдове, които се доближават от една страна до скулптурата, поради релефността си, а от друга страна до живописната картина, заради цветността, като всички те носят духа на бусинската керамика, съчетана с уникалния творчески израз, умения и знания на автора.

От 28 април до 16 май 2014 г., изложбата „Четири сезона в село Бусинци” ще даде възможност на публиката буквално да се докосне до изкуството на керамиката. В галерия „Сезони” ще бъде монтирано оригинално грънчарско колело с открити демонстрации по грънчарство за деца и възрастни. Посетителите ще имат възможност за разговори и дискусии с професионалисти в областта на керамиката.

На 28 април 2014 г., в деня на откриването, между 18:00 и 19:00 ч., Захари Иванов ще проведе демонстрация на работа с грънчарско колело. В атмосферата на изложбата ще се проведат и редица тематични събития - демонстрации за деца, демонстрации за възрастни, уроци по традиционна бусинска керамика.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: