» » » » Лимеренция - изследване на любовта


Лимеренция” е премиерна аудио-визуална инсталация на Пламена Гиргинова - авторски текстове за слушане, съпътствани от видео проекция. Посветена на теорията за лимерността, творбата прави опит за научно изследване на романтичната любов.

Автор на текстовете и монтажа на визуализацията е Пламена Гиргинова, която работи като режисьор и продуцент. Учи „Български език и литература“ в НБУ. Поезията й пресича границата на документалната лирика, стъпва в магическия реализъм и се връща обратно, превръщайки се в една нова, „хибридна”, градска поезия, без очертания, но с ясни послания.

Строфите й попадат в черно-бялата гама на ежедневието, но същевременно се отразяват в цветните нюанси на мистиката.

„...научната дефиниция на лимерентността е неволно когнитивно и емоционално състояние, в което човек изпитва силно, остро, романтично желание към друг...
... принудително състояние на ума, което е резултат от влечение към друг човек, в съчетание с огромна нужда от реципрочност на чувствата...
... мисли за другия...
... натрапчиви досадни мисли...
... чувства и поведения от еуфория до отчаяние; вдъхновяващи състояния на обожание и екстатична привързаност...
... обсесивна необходимост чувствата да бъдат реципрочни...“

Гласовете в „Лимеренция” са на актьорите от класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ: Пламен Петков, Красимир Митов, Даниел Пеев.

Представянето на арт-инсталацията е с дата 12 април 2014 г., от 18:00 ч., в арт пространството на Towers Gallery в сградата на Sopharma Business Towers.

Вход свободен.

• Събитието не е подходящо за лица под 16 години.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: