» » » » Петя и вълкът безплатно

Снимка: Организаторите

Студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров” и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” обединяват творчески усилия и пресъздават детската музикална приказка за разказвач и оркестър „Петя и вълкът”. Музикалното произведение на Прокофиев, насочено към деца между 5 и 12 години, ще запознае малката публика с красотата на различните музикални инструменти в две представления с вход свободен.

„Искаме да запознаем възможно най-много деца с нетрадиционния преразказ на симфоничната приказка, както самият Прокофиев я определя, „Петя и вълкът“. Малките ще могат да се докоснат до класическата музика по забавен начин, защото всеки един от персонажите се превъплъщава в различен музикален инструмент. Например Птичката се „играе” от флейта, Котката – от кларинет, Петя – от щрайховата група, Вълка - от три корни и т.н.“, разказва Маргарита Илиева, организатор на спектакъла.

Режисьор: Елза Лалева.
Диригент: Георги Патриков.

Кукленият спектакъл-концерт „Петя и вълкът“ ще се състои в концертната зала на НМА „Проф. Панчо Владигеров” на 26 и 27 април 2014 г., от 11:00 ч. Продължителност: 40 мин.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: