» » » » Интерактивна литературно-филмова вечер

Снимка: szofia.balassiintezet.hu

Вагабонтски истории” ще се развихрят в Унгарски културен институт в една литературна вечер с участието на млади писатели, с много фотографии и откъси от филми. Истински интерактивно събитие с гости от Унгария.

За участие във „Вагабонтски истории” в София ще пристигне фотографът Мате Бах (1977-), който от 2012 г. започва да прави портрети на петдесет унгарски  писатели, както по-зрели, така и начинаещи. Поредицата дава поглед върху ежедневието на творците, показва, че те живеят сред нас и въпреки стереотипите, са много вълнуващи, интересни и открити личности – истински вагабонти.

Литературната вечер ще ви срещне и с четирима от моделите на Мате Бах, младите писатели:
  • Юлия Марта Над (1983-) - поетеса, развила проекта; първият й том е издаден тази година.
  • Чаба Хартаи (1977-) - поет, журналист с три издадени книги. Живее в провинцията, от години работи в кравеферма, на която е съсобственик.
  • Золтан Толвай (1978-) - поет, има издадени две книги. Детството си прекарва в Бразилия, понастоящем прилага познанията си по езика при различни мултинационални компании в Будапеща.
  • Роланд Орчик (1975-) - поет, редактор. Роден в Югославия, по време на военните действия там, избягва в Унгария, където става университетски преподавател по сърбохърватска литература.
Станете част от литературно-филмовите „Вагабонтски истории” на 26 май 2014 г., от 18.00 ч., в Унгарски културен институт.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: