» » » » Ден на отворените врати в Библиотеката

Стаята за ранно детско развитие в
Детско-юношески отдел на Столична библиотека

По случай Деня на библиотечните и информационните работници Столична библиотека обявява Ден на отворените врати. И понеже събитието е с празничен дух и настроение, за посетителите са подготвени изненади.

На 10 май 2014 г. новодошлите читатели в Столична библиотека ще получат едногодишна безплатна читателска карта (без да заплащат депозит), с която ще могат да използват всички ресурси на библиотеката.

Специална експозиция ще покаже ценни старопечатни книги, сред които „Славянското царство” на Мавро Орбини изд.1601 г.; първата българска старопечатна книга, написана на новобългарски език „Кириакодромион” (или „Неделник”) изд. 1806 г.; първите броеве на издаваното от Константин Фотинов списание „Любословие” от 1844 г.; книги от личните библиотеки на д-р Константин Стоилов и Кирил Христов и много др.

В Деня на отворените врати ще бъдат отчетени резултатите от литературния конкурс за есе на тема „Библиотеката в ерата на Водолея”.

Руският и Американският център ще представят новите колекции в своите читални и елекронни ресурси.

В отдел „Краезнание” ще бъде изложен документален и информационен архив за историята и развитието на библиотеката и снимки от стара София.

В 11.00 ч., в Детско-юношеския отдел, Весела Фламбурари ще представи приказни миниатюри по свои произведения.

В 12.30 ч. ще бъде открита документалната изложба „Първите български буквари”, изготвена от Националния литературен музей.

За целия ден са предвидени различни презентации, а за най-ранобудните посетители са подготвени изненадващи подаръци.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: