» » » Мини фест За тялото с любов


Мини фестивал, посветен на темата за любовта към телата ни, организират от Клуб „Нещото”, и канят със съзнание и уважение към себе си на един форум За тялото с любов.

В рамките на един ден, на 17 май 2014 г., с начален час 12:00 ч., в Клуб „Нещото” в Пловдив, посетителите ще научат как да се отнасят с любов към телата си; кои са измамните методи на хранителните индустрии, вредящи на здравето ни; ще опитат веганска здравословна храна; ще открият различни натурални продукти за красота и здраве; ще се срещнат със съмишленици и ще си тръгнат с нови идеи.

Мини фестивалът „За тялото с любов” е с вход свободен и дарение по усмотрение. (Средствата се използват за наем, ток и материали.)


П Р О Г Р А М А

12:00 ч. – „Глад за промяна” документален филм за скандалните тайни, които хранителната индустрия не иска да знаем; измамни методи, измислени, така, че да искаме още повече храна. Какво ни пречи да имаме тялото и здравето, които заслужаваме и как да избягаме от клопката на диетите завинаги? Възможно ли е наистина храните, които ядем, да ни водят към капана на диетата?

14:00 ч. – „Заобичай тялото си тук и сега” лекция на Емилия Цанева, инструктор по йога и преводач. Любовта към себе си и твоето тяло лежи в основата на доброто здраве, красивата фигура, самоувереността, успехите, общия тонус и радостното състояние на съществуване. Защо тогава много хора не приемат нито себе си, нито тялото си? Защо се подлагаме на мъчителни диети и защо всеки път когато се погледнем в огледалото, ни се иска да сме някой друг? Какво ни пречи да се обичаме такива, каквито сме? Как ни се отразява липсата на любов към собственото ни тяло? Как да проверим обичаме ли тялото си и себе си като цяло достатъчно? Откъде всъщност идва красотата? Как да заобичаме тялото си тук и сега? Въпроси много, но най-същественото е едно и също - любовта към себе си е най-доброто лекарство за всички проблемни ситуации, които сами творим.

16:00 ч. – „Жива вълна” танцова практика с Маргарита Тодорова. „Жива вълна” е танцово-медитативна практика, чрез която тялото, ума и душата се сприятеляват, а това кара човек да бъде цялостен и щастлив. Това е свободен танц, няма хореография или заучени стъпки. Основната концепция, на която се базира „Жива вълна” е, че всичко в природата (от твърдата материя до мисълта) е енергия, която се движи на вълнови принцип. В практиката се залага най-вече на два основни инструмента: свободни, но съзнателни движения и фокусиране на мисълта към определени части на тялото. По този начин човек разчиства пътя на своята жизнена енергия и й позволява да тече плавно, без задръжки през тялото. Неусетно, докато се забавляваме ставаме леки. Ставаме танцуващи хора. Облечете удобни дрехи и обувки за танците!

През целия ден:
  • Рисуване с къна с Мани.
  • Веганска храна от Тея и Om kitchen.
  • Натуални продукти от Maria Georgieva-Elmira и QQ натурални ръчно изработени сапуни и козметика.
  • Органично каму каму от Mammacom.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: