» » » » Миг Япония в София

Снимка: tophdwallpapers.biz

Посолството на Япония в Р България, съвместно със Столична община Район „Люлин”, представя на вниманието на почитателите на Япония, среща с далекоизточната култура с демонстрации на икебана, калиграфия и традиционното самурайско изкуство на меча иайдо.

Събитието ще се проведе на 2 юни 2014 г., от 18.30 ч., в 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин”, ж.к. „Люлин – 2”, с участието на:
  • Йошио Уатанабе – шинобуе, нокан, иайдо. Йошио Уатанабе е преподавател по кендо в школата Рюшиншочи-рю, с която животът му е свързан вече 50 години. Сред тримата с най-богата колекция от мечове „катана” в света. Заместник-председател на Международната асоциация за мечове и бойни доспехи, член на Борда на директорите на Фондацията за популяризиране на японския меч.
  • Куникадзу Яхаги – иайдо. Куникадзу Яхаги изучава кендо от 10-годишен. След 30-годишни тренировки под ръководството на Кабата Сенсей, Федерацията по кобудо му присъжда степен „ханши” 8-ми дан, а той става главен майстор на школата и член на борда на директорите на Международната федерация по бойни изкуства.
  • Кихачиро Нишиура – калиграфия, икебана. Кихачиро Нишиура  е потомък на майстора на керамиката „Мино-Нишиура-яки” Енджи Нишиура. Под названието Nishiura Style („Нишиура стил”) популяризира своя авторски подход в културата и изкуството в Япония и в чужбина. Освен основен представител на Nishiura Style, той е и директор на Сдружението за популяризиране на японската култура „Лунна светлина”. Мастор „шихан” по калиграфия от школата Шосейкай, „шихан” по икебана от школата Согецу, „шихан” по чабана на школата Секисо-рю, заместник- председател на Сдружението по икебана Тешигахара.
Вход свободен.

До 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин” се стига с тролей № 6 или автобуси № 82 и 111, като се слиза на сп. „90-то СОУ” или  сп. „26 ДКЦ”. Може да се стигне и с метро, като се слиза на Метростанция „Люлин” (от изхода за „Билла”) и след това с автобус 111 или пеша за около 10 мин.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: