» » » » Приказка за вълшебната флейта на открито


В навечерието на празника на децата Фондация „Културни перспективи”, издателство „Ентусиаст” и Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” канят малчуганите и техните родители на един вълнуващ музикален следобед на възглавници с вкусни изненади за децата.

На 31 май 2014 г., от 16:00 ч., пред Националната библиотека, актьори и певци, участвали в мултимедийния проект „Приказка за вълшебната флейта”, ще пресъздадат историята за Папагено, Тамино и Царицата на нощта.

Специални гости на събитието ще бъдат музикантите от Младежка филхармония „София” при Националното музикално училище „Л. Пипков”, с диригент Христо Христов, които ще акомпанират изпълненията на оперните певци: Зорница Дамянова, Христо Стойнов, Ралица Ралинова, Петър Димов, Емилия Кирчева и Михаил Михайлов. Най-известните арии от обичаната опера на В. А. Моцарт ще бъдат изпълнени на български език.

Едновременно с това, забележителният актьорски състав от аудиодраматизацията към книгата ще представи пасажи от „Приказка за вълшебната флейта”. Силвия Лулчева, Радена Вълканова, Параскева Джукелова, Елена Атанасова, Пламен Манасиев, Кирил Бояджиев, Стефан Къшев, Илиана Коджабашева, Марин Янев, Мариус Донкин и Арсения Иванова ще запознаят публиката със знакови моменти от дълбоко човешката история за любовта, мъдростта и силата на музиката.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: