» » » » Разкази за под водата за мама, татко и децата

Снимка: arabnews.com

Има ли живот в Черно море? Как различни същества живеят в симбиоза под водата? Кой е по опасен - акулата или човекът? Отговорите на тези въпроси очакват любопитните мъници в лекцията „Разкази за под водата”, част от Първоюнската програма на Национален археологически институт с музей при БАН.

По случай Международният ден на детето, на 1 юни 2014 г., Национален археологически музей ще отвори врати за безплатно посещение на децата и техните родители.

Точно в 11:00 ч., в Залата за временни изложби, ще започне лекцията „Разкази за под водата”, в която българския фотограф и водолаз Михаил Заимов ще разкаже и покаже малките и големи обитатели на подводната синева. Заниманието е предназначено за деца на възраст 7 до 12 години. Вход свободен с предварително записване на тел.: 02 / 988 24 06, вътрешен 223; и-мейл: petiapenkova@yahoo.com или на касата на НАИМ, като посочите трите имена на детето, неговата възраст, име на родител и мобилен телефон за връзка.

На 1 юни в НАИМ ще бъдат изложени и произведенията на участвалите малчугани в творческото ателие за оцветяване на гипсови копия на антични играчки, представени в изложбата „Знаеш ли тази игра? Игри и играчки в древността”, и направа на дрехи на куклите. Заедно с детските произведения в Залата за временни изложби на НАИМ ще бъдат изложени и оригиналните находки от античността.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: