» » » » Между Нирвана и Самсара

Снимка: Атанас Куцев

Истории от улицата, от манастира, от живота на Изток. Истории за щастието и бедността, за необременеността, за духовността и глобализацията. Културни и социални щрихи, уловени от обектива; чисти отношения между хората и животните, връзка с природата и усещане за преходността на материалното. Вижте фотографския разказ за Непал и Индия, подреден в изложбата „Между Нирвана и Самсара” на Атанас Куцев.

Атанас Куцев е фотограф и видео оператор. Роден е през 1990 г. в Пловдив. Завършва журналистика в Софийския университет през 2013. В края на 2013 г. заминава по програмата EVS (Европейска доброволческа служба) на Европейския съюз, за да преподава английски език на будистки монаси в Катманду, Непал. Пътуването е провокирано от еднообразния живот и дълбоката нужда на душата от промяна.

Резултатът от далечното пътуване до другия край на света и до най-вътре в себе си, може да видите от 24 юни до 15 юли 2014 г., във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, с официално откриване на изложбата „Между Нирвана и Самсара” на 24 юни, от 19:00 ч.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: