» » » » Геройски Ден на бащата във Военния музей


За трета поредна година Национален военноисторически музей (НВИМ) отдава почит към специалната връзка между бащата и детето, като отваря врати за свободно посещение със станалия вече традиционен, Ден на бащата.

Празникът ще се проведе на 14 юни 2014 г., от 10:00 до 18:00 ч.

Само на този ден гостите на музея ще имат възможността да видят част от съвременната техника на Българската армия, уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и вълнуващи атракции. Специално за събитието Българската армия (БА) ще представи бронирана колесна машина „Гардиън”, военен автомобил „Хамър”, автомобил Sand-cat, маркиран автомобил с повишена проходимост и въоръжение; високопроходима линейка, участвала в мисии; както и: ЛАПП Мерцедес „G270 CDI”, ТАПП Мерцедес „Зетрос 1833S” и „Унимог 5000”, САПП HMWWV, товарен автомобил с повишена проходимост Мерцедес Актрос 1832А, лек автомобил с повишена проходимост Мерцедес G270.

Катапултно кресло за авиационна техника и защитно снаряжение за летателен състав ще пренесат посетителите в атмосферата на българските ВВС, като автентичното преживяване ще бъде допълнено от свободния достъп до кабините на вертолет МИ-8 и самолет МИГ-21 БИС, както и до отделенията за управление на ракетен комплекс 2К 52 ФРОГ „Луна-М” и танк Т-34.

Завладяващ Свят на играчките ще очаква всички деца с много игри и атрактивни забавления. Приказни герои и животни, кукли за куклен театър, приключения в космоса, радиоуправляеми джипове, конструктори на модели от областта на физиката, електротехниката, метеорологията и двигателите с горивна клетка, рисунки с отпечатъци, образователни активни карти и разнообразни интерактивни изненади не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите.

Умалени модели на влакчета ще зарадват всички, които са привлечени от ЖП моделизма, дислоцирайки сухопътни части на Българската армия, докато почитателите на по-модерните транспортни средства и технологии ще могат да се състезават с коли чрез симулатор с волан и различни видеоигри. Виртуалните преживявания ще се превърнат в реални, защото във външната експозиция на музея децата ще влязат в ролята на истински пилоти на колички, които ще управляват на специална надуваема писта.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и на влекач разполагащ с най голямата кабина (два метра вътрешна височина), трактори и камиони, оборудвани с най-съвременните интелигентни технологии за управление и навигация. След като се насладят на комфорта на луксозните возила, мобилен автосервиз ще им даде възможност да демонстрират и предадат на своите наследници ценен опит по поддръжката на автомобила.

Търсачите на силни усещания и преживявания ще бъдат предизвикани да изкачат 6-метрова мобилна стена за катерене, а откривателският им дух ще бъде стимулиран от иновативна GPS-игра за откриване на „съкровища”.

И тъй като, заобикалящият ни свят може да бъде преоткрит и чрез литературата, за отмора ще бъде открита и Лятна читалня, която ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории за живота на планетата.

Специално за събитието младежи са проектирали детска къща за игра, която ще бъде построена с помощта на малките приятели на НВИМ. Те ще могат да сглобят сами хранилки и къщички за птици, както и да пресадят красиви пролетни цветя, които да отнесат със себе си за спомен от празника на таткото в музея.

Заповядайте!


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: