» » » » Парад на ретро автомобилите

Де Дион Бутон. Снимка: burgas.bg

За седма поредна година Община Бургас и Сдружение Бургаски авто-мото клуб „Ретро” ще предизвикат копнеж и вълнение сред жителите и гостите на града с Парада-шествие за класически автомобили и мотоциклети. В тазгодишното издание един от най-отличаващите се експонати е изработен на 80% от дърво и е представител на модела лек автомобил, спечелил първото в света организирано състезание, проведено във Франция.

Ретро парада на автомобилите и мотоциклетите ще се проведе на 5 юли 2014 г., с начален час 10:00 ч. По традиция изложението ще бъде разположено в Приморски парк, на Балюстрадата до Културен център „Морско казино” и прилежащите алеи.

Участие в събитието ще вземат 100 автомобила и 20 мотоциклета, собственост на колекционери от България, Сърбия, Гърция и Русия.

Любителите на ретро автомобили ще могат да видят модела на френското Рено Де Дион Бутон от 1906 година, изработен на 80% от дърво, с едноцилиндров двигател, и оригинален кожен салон. Любопитството ще предизвика и BMW 850 спортен модел, част от много къса производствена линия през 80-те години, член на „Клуб 300++”, което ще рече, че развива над 300 км/ч.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: