» » » » Лятна Читалня на открито

Снимка: SomewhereOnTheStreetOfDreams

За трета поредна година в Града на тепетата ще се проведе „Лятна читалня на открито”. С подкрепата на шест издателства събитието обещава да бъде забавно и образователно, потапящо в света на книгите.

„Лятна читалня на открито 2014” ще се проведе от 8 до 10 юли, всеки ден от 10:00 до 12:00 ч., в Градинката на Джумаята („Седмото тепе”) и стълбичките зад Джумая джамия.

Официалният старт на кампанията ще бъде поставен на 8 юли 2014 г., от 10:00 ч.

С детски книги, активни карти, детски списания, енциклопедии, дарени книжки от граждани, малчуганите ще могат да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, играят театър, учат английски, играят и се забавляват с доброволците на Център за работа с доброволци и „Лео клуб – Пловдив”.

В 10:30 ч. на 8 юли, Мария Петрова (координатор на ЦРД) ще разкаже за изненадите, подготвени във всяко едно от ателиетата, за да могат децата да си изберат от кое място да започнат своето приключение в книжния свят на открито. След всяка езикова игра - награда за участниците.

Още в програмата:
 • Ателие „Клевър бук” - работа с активни карти и книги-игри.
 • Ателие „Егмонт-България” и „Фют” – разглеждане на детски списания и решаване на езиковите задачи в тях.
 • Ателие „Просвета” – работа с помагалата за развитие на концентрацията, четене на книги и енциклопедии.
 • Ателие „Хермес” – четене на книгите от Летния списък.
 • Ателие „Жанет-45” – среща с авторката Катя Белчева на 8 юли, от 10:40 ч.; съставяне на приказки и създаване на книжки.
 • Ателие „Скулптура от букви” – буквите са оформени от картон с прорези, а децата ще ги украсяват с думи и рисунки и ще ги нанизват една в друга.
 • Ателие „Езикови работилнички”.
 • Ателие „Детски театър” - репетиции с децата за театрална постановка със студенти на ПУ, която ще бъде представена на 10 юли.
 • След трите дни четене на открито малчуганите ще имат възможността да се запишат в безплатни курсове по английски, испански, италиански и немски в Детски отдел на Библиотеката. Техни преподаватели ще бъдат доброволците от „Лео клуб – Пловдив”, а входът ще бъде с читателската им карта. В края на обучението, участниците ще получат грамота.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

1 коментара:

 1. Дано тези инициативи се случват по-често и в повече градове. Ако се проведе такава Читалня на открито в София, мога да препоръчам и преподаватели по английски език от София. Моето дете успя да се справи с езика много бързо. Сега сме в очакване на подобно събитие и догодина, за да се справим и с друг чужд език.

  ОтговорИзтриване