„Баркод” Паоло Вивиани

Hortus Memoriae” е изложба скулптура, инсталации и обекти, резултат от творческите търсения на италианския художник Паоло Вивиан в областта на колективната памет - тема, която занимава артиста през последните години. Кодираната подредба на творбите въвлича посетителя в интелектуален и естетски ребус, предизвиквайки го да намери паролата на изложбата и да създаде своя лична градина на паметта.

Hortus Memoriae” обединява 28 творби и оформя въображаема картина на европейското семейство, съчетавайки взаимоотношения и влияния, получени в процеса на глобализация, миграция и разпространение на културните модели в обединена Европа. По този начин експозицията разкрива многообразието на формите на колективното съзнание в процесите на обединена Европа и поставя акцента върху човека и неговата способност за различаване и запомняне.

В „Hortus Memoriae” галерийното пространство е кодирано по древната формула на Джордано Бруно, а колективната памет е „облечена” в лаконична форма с вертикална посока.

Куратор на проекта: Дора Дончева.

Изложбата скулптура и инсталации на Паоло Вивиани ще бъде открита на 16 юли 2014 г., от 18:30 ч., в СБХ, Изложбен център Шипка 6, ет. 3, където ще остане на вниманието на публиката до 31 юли 2014 г.

Работно време: вторник до събота - 11:00 до 19:00 ч.; неделя и понеделник – почивни дни.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: