» » » » Първи воден спектакъл Райската птица

Снимка: Театър „СЛОН” 

Първият за България и Европа воден куклен театър на Малък куклен театър „СЛОН” ще очарова зрителите, превръщайки се в незабравимо преживяване. Уникалният спектакъл „Райската птица” ще се случи в също толкова уникална театрална сцена.

Воден куклен театър съществува само на едно място в света - в делтата на Червената река, Виетнам. Това е древен традиционен куклен театър и до ден-днешен тайните му остават загадка, както за публиката, така и за професионалистите. За пръв път в Европа, такъв театър, но изцяло подчинен на Европейската културна традиция, се прави и то именно в България. Спектакълът е плод на дългогодишните изследвания на доц д-р Мирослав Цветанов, директор на МКТ „СЛОН”.

Авторският сценарий е на актрисата и режисьор Роза Николова. Композитор е младият, но вече изградил име, Пламен Цветанов. С участието на: актрисата Върбина Ангелова и художникът и карикатурист Диляна Николова.

Първият куклен театър на вода „Райската птица” ще очаква своите зрители на 29 август 2014 г., от 21:00 ч., в Столичен Зоопарк.

Вход с покани на място.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: