» » » » Архитектурен фестивал Идеалният град


Той е най-добрият град за живеене в България. Той е морски и много романтичен. Притежава чар и стил. Обичан е от хората, които живеят в него и от хората, които му идват на гости. Той е Бургас и ви кани на Архитектурния фестивал „Идеалният град”.

Събитието ще се проведе от 8 до 15 август 2014 г., на площадното пространство пред подлеза към Операта. В програмата:

8 август 2014 г., петък
  • 18.00 ч. – „Хамалополи” игра с града за професионалисти. По подобие на популярната игра „Монополи”, „Хамалополи” вкарва участниците в предприемаческа надпревара. В нея обаче, вместо улици и квартали има различни градски пространства/сгради, а вместо с пари се плаща с идеи. Отборите се състезават, преминавайки през различни карти на късмета, транспортни предизвикателства и други изненади. Целта е да се съберат нестандартни предложения за трайна промяна или културно обживяване на предварително избрани пространства. Поради ограничението в броя играчи, желаещите да участват трябва да се запишат на и-мейл: kabburgas@abv.bg.
  • 20.30 ч. - Откриване и представяне на партньорите от One Architecture Week.
  • 21.00 ч. - Прожекция на филма „Око над Прага”.
  • 22.30 ч. - Прожекция на късометражни филми от поредицата E2 Design на PBS: „Око над Прага”, разглеждащ архитектурния проект за Национална библиотека в Прага със силен отзвук в обществото и разделящо го на два лагера. Филмът е със субтитри.
9 август 2014 г., събота
  • 18.30 ч. - Детска работилница „Идеалният град”. По време на работилницата децата ще научат какви елементи има в един град и какво му липсва, за да бъде идеален. Ще изработят избрани елементи от градската среда – сгради, дървета, паркове и др., които след това ще поставят в предварително подготвен „терен” на град, разделен на квартали с определени географски особености. Желаещите да участват ще бъдат очаквани до Инфо-центъра на Общината при подлеза.
  • 21.00 ч. - Прожекция на късометражни филми от поредицата E2 Design на PBS: 4 филма за иновации в областта на устойчивата архитектура. Темите предлагат примери за нетрадиционни решения на архитектурни, екологични и социални проблеми в различни градове по света. Продължителността на един филм е 25 мин. Език: английски.
8 до 15 август 2014 г. - Изложба на архитектурни проекти:
  • „Архимория 2013”
  • Проектите, участвали в архитектурните конкурси за нова Художествена галерия и преустройство на Културния дом на НХК на пл. „Тройката” в Бургас.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: