» » » » Работилница по месене на хляб

Снимка: credobonum.bg

Ева Бакеслет – един от водещите арт-терапевти от Норвегия идва в Пловдив по покана на Мрежа Хлебни Къщи и във връзка с проекта „Хляб за социална промяна”. Важна част от работата на г-жа Бакеслет е да изследва живите култури, природните процеси и връзката им със социалните отношения и моделите на поведение при хората. За всичко това и още интересни неща, чуйте от първа ръка на срещата-уъркшоп по месене на хляб с Ева Бакеслет.

На 22 септември 2014 г., от 11:30 ч., в хостел „Old Plovdiv” в Стария Пловдив, експертът от Норвегия ще разкаже за иновациите в социално-терапевтичните практики в северната страна и как изкуството, социалният активизъм и терапията се пресичат и смесват с теорията и практиката, за да се постигнат устойчиви резултати в условия на динамични лични и обществени промени.

Ева Бакеслет ще разкрие каква е връзката между микробиологичните процеси на ферментация при хляба и млякото и процесите в една общностна динамика? Какво можем да научим от бактериите, които си сътрудничат и обменят енергия и информация, за да може един хляб да втаса? Как една бактерия може да ни научи да бъдем по-добри човешки същества?Как бихме могли да съчетаем екология и изкуство? И всичко това, докато участниците замесват няколко вида хляб с няколко вида закваски.

Поканата е към всички, които имат интереси в сферата на изкуството, арт-терапията, екологията, етнографията, антропологията, кулинарните традиции, интердисциплинарните изследвания, микробиологията и социологията.

Входът е свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: