» » » » Софи Кал, sans titre


„Un cabinet d’amateur”, Оливие Боасиер и Френски институт в София, канят почитатели и любопитни на прожекцията на филма „Софи Кал, sans titre” на режисьорката Виктория Клей Мендоса.

„Sophie Calle, sans titre” (Франция, 2012, цветен, 52 мин. Филмът е на френски и английски език със субтитри на английски език.) През последните 30 години Софи Кал е превърнала живота си в основен акцент в нейното изкуство, което представлява комбинация от текстове, фотографии, видеа и инсталации. Независимо дали в нейното Malakoff studio или в дома й в Камарг, Кал винаги е събирала предмети, които са играли роля в нейните лични истории - следи на нейното съществуване: измачканите чаршафи, в които „Спящите” са прекарали няколко часа; булчинската рокля, която е носила за срещата с новия си любовник; играчката-жираф, наречен Моник, за да стои майка й близо до нея; всички подаръци, които е получавала за рождения си ден в последните 13 години. Тези предмети, „разказани” от художничката, очертават изкуството й между „аз” и „игра” (непреводима игра на думи „je” „аз” и „jeu” „игра”. Произнасят се по един и същи начин).
  • Режисьор: Victoria Clay Mendoza
  • Сценарист: Victoria Clay Mendoza, Sophie Calle
  • Оператор: Victoria Clay Mendoza, Fabio Balducci
  • С участието на: Sophie Calle
Прожекцията на филма „Софи Кал, sans titre” ще очаква своята публика на 20 септември 2014 г., от 16:00 ч., във Френски институт. След филма - среща-разговор със самата Софи Кал, с осигурен превод на български.

Вход свободен до запълване на залата.

От 20 септември до 31 октомври 2014 г., не пропускайте да посетите и Изложбата на Софи Кал, в галерия „Un cabinet d’amateur” на ул. „Ангел Кънчев”29б.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: