» » » » SoReadable: Владимир Зарев


SoReadable e поредица литературни четения в уютната атмосфера на SOHO. С настъпването на есента, пристъпваща тихо, с повей на меланхолия в мислите и тишина в чувствата, в душите ни става литературно с желание за истории – този път, историите на Владимир Зарев.

Владимир Зарев живее в България. Главен редактор е на най-старото литературно списание у нас - „Съвременник”, което излиза вече над 40 години и съвсем смело преди ’89-та да превежда и публикува забранени автори и книги. Романите на Зарев са носители на българския дух и идентичност, а самият той провокира интелекта и емоциите със забележително богат език и неудържимо въображение. По мотиви от книгата „Битието” е създаден сериалът „Дървото на живота”, а сега предстои заснемането на филм по „Разруха”. Попитан как е дръзнал толкова млад, преди 30, да започне „Битието”, той отговаря: „Бях безотговорен, наивен и глупав. Точно затова се реших да потъна в „Битието”.

SoReadable срещата с Владимир Зарев ще се случи на 8 септември 2014 г., от 19:00 до 21:00 ч., в SOHO в София. Тогава Владимир и един от читателите му ще представят подбрани, особено вълнуващи пасажи от трилогията „Битието”, „Изхода” и „Закона”, в които се разглеждат теми като властта, идентичността, насилието, Сизифовите усилия и други.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: