» » » » Еволюция Форми на свободата

„Движение” Л. Йорданов

Съюз на българските художници представя „Еволюция, форми на свобода” – един мултидисциплинарен проект по случай 80-годишнината от рождението на Любомир Йорданов (1934-2012), изследващ какво е да бъдеш свободен днес.

Изложбата „Еволюция, форми на свобода” дава възможност на публиката да преоткрие безграничната сила на творческата фантазия и човешкото въображение, което е едно пространство за свобода.

Проектът представлява творчески диалог между четирима художници и членове на фамилията Йорданови, които с творби от различни жанрове - графика, керамична пластика, живопис и инсталация – предлагат търсения по темата за свободата като мотор за непрестанното човешко движение и еволюция.

Участващите автори са:
  • Любомир Йорданов (1934-2012). Движение (графика). Авторът е представен с богата селекция от литографии, която включва емблематични образи от различни творчески периоди и циклите „Антична земя”, „Разговор с безкрая”, „Поетична”, „Антивоенна”.
  • Здравка Олекова. Освобождаване на форма и материя (керамична пластика).
  • Даниела Йорданова. Connect@свобода (инсталация, живопис) 2014.
  • Стефан Йорданов. Камуфлажни тела (инсталация, живопис) 2014
  • Стефан Йорданов и Даниела Йорданова. Пегас на светлината (светлинна склуптура, алуминий, осветителни елементи технология ЛЕД) 2014.
Изложбата „Еволюция, форми на свободата” може да бъде видяна от 14 до 31 октомври 2014 г., в галерия „Райко Алексиев”, с официално откриване на 14 октомври в 18:00 ч.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: