» » » » Трети експериментален Европейски месец на фотографията

Снимка: Katherine Longly

Европейски месец на фотографията е лансиран преди 30 години в Париж, а днес се провежда в повечето европейски столици. Обикновено се случва на всеки две години през ноември, и се организира с общите усилия на културните институции и галериите. Френски институт в България, Фондация „Изиарт”, Националната художествена академия и Столична община представят на вниманието на изкушените Третото експериментално издание на Европейски месец на фотографията в София.

Събитието ще се проведе в периода от 6 до 26 ноември 2014 г., с изложби, включващи творбите на над 30 автора; лекции и дискусии с едни от най-известните имена в бранша, между които Пол де Феличе (емблематично име в областта на теорията на визуалните изкуства), и вход свободен.

Подборът на авторите е поверен на Фондация „Изиарт”, а гост-куратори са Йово Панчев (преподавател и куратор на различни културни събития) и Стефан Стоянов (Собственик на Галерия „Лукс” в Ню Йорк).

Изложбите, включени в програмата на форума, ще очакват своите посетители в Музея за история на София, а част от експозициите ще могат да бъдат разгледани и на спирките на метрото.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: