» » » » Релефни абстракции


След като Теодора Проданова – ТЕО намира въпроса за стила на рисуване сковаващ и поставящ граници, а промяната за съществен елемент от процеса на развитие, тя рисува картини с релефна структура, които са абстрактни или напомнят природни форми. „Интересувам се от ефекта на светлината върху релефните форми.” - споделя ТЕО и кани любителите на изящното и провокиращо изкуство на откриването на своята първа самостоятелна изложба с непоказвани досега платна.

Теодора Проданова е родена в София през 1963 г. и завършва гимназия и Висш Институт за Архитектура и Строителство. С живопис се занимава от 15 години, а ценителите на изобразителното изкуство я познават от колективните изложби, в които участва.

В своето творчество ТЕО комбинира обемни елементи, цветни мазки с различна интензивност, непрозрачни и прозрачни слоеве, полагане и отнемане на материал и работа с разнообразни средства, създавайки динамични картини, изпълнени сякаш на един дъх. Резултатът – емоционални импровизации с пейзажни и фигурални елементи; свят на вдъхновяващо въображение.

Първата самостоятелна изложба на Теодора Проданова – ТЕО ще бъде открита на 23 октомври 2014 г., от 19:00 ч., в столичната галерия „Еделвайс”, където ще остане отворена за посещение до 15 ноември 2014 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: