» » » » SoExhibition Моливът на Яна

Автор: Яна Казакова

Има хора, които през целия си живот запазват детето в себе си и рисуват света с цветни моливи. Има хора, които творят истории, ширнати като детското въображение. Яна Казакова ви подава „Молив” и ви кани на откриването на изложбата илюстрации с представяне на детската книга „Истории от големия двор”.

Изложбата „Молив” съдържа 28 изпъстрени с молив илюстрации, вдъхновението за които, Яна намира в животните, планината, морето, скалите и снега. Но за всичко това, ще ви разкаже самата тя, на откриването на изложбата на 22 октомври 2014 г., от 19:00 до 21:00 ч., в SOHO, където освен в приказния свят на картините, Яна, Иван Раденков и Александър Маринов ще ви открехнат и вратата на големия двор с приключенията на охлювчето Арко и таралежчето Алкау.

Арко и Алкау се зараждат във въображението на малкия Явор, чийто баща - писателят Иван Раденков, създава десетки истории, за да доразвие фантазията на детето си в тези първи мигове на съзидателност. В последствие, когато двамата виждат имагинерните си приятели на скицника на Яна, едновременно възкликват, сякаш виждат отдавна изгубен приятел: „Аррррркооооо!... Алкаууууу!”.  И така се ражда нещо красиво - първата книжка от поредицата „Истории от големия двор”.

Изложбата илюстрации „Молив” ще остане отворена за посещение до 27 ноември 2014 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: