» » » » Tracks стъпките на пустинята


Поредната кинолектория от рубриката „Особен поглед” този път е посветена на австралийското кино. Акцентът е върху филма „Стъпки” на режисьора Джон Къран по мемориалната книга на пътешественичката Робин Дейвидсън „Tracks”.

През 1975 г. Робин Дейвидсън тръгва от Алисън Спрингс, изминава 2 700 км пеша и достига до Индийския Океан. Фотографът на „National Geographic” Рик Смолан документира невероятното й пътешествие.

Дейвидсън успява да се спаси от цивилизацията, от страничните, вредни ефекти на модерното общество. След множество съпротиви тя решава, по съвет на Рик Смолан, да напише разказ за живота в пустинята. Въпреки успешната кариера на журналист, Дейвидсън е встрани от сензационното, бяга от славата, от хората с фотоапаратите, продължава да изпитва неприязън към чуждото любопитство и суетата.

„Стъпки” е филм за възможната хармония с природата; за онази достатъчност да оголиш душата си за среща с пясъка, вятъра, слънцето и да почувстваш сърцето на пустинята. Да чуеш стъпките.

Tracks” с участието на австралийската актриса Миа Вашиковска, номинирана за „Златен лъв” от 2013 г., може да видите на 25 октомври 2014 г., от 10:00 ч., в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Пенчо Славейков”, гр. Варна.

Модератор: Елица Матеева.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: