» » » » Конферанс Упражнения по живопис

Автор: Ивайло Мирчев

Своеобразен преглед на живота на живописеца Ивайло Мирчев. Поглед не толкова към идейната, колкото към пластичната страна на неговите творчески търсения. И ателието на баща му – с почит и преклонение. Три момента, които съграждат големия миг на отварянето на ателието с покана за Изложбата живопис „Конферанс”.

„Правя изложбата тук, в ателието на моя баща, с почит и преклонение, защото, ако сега беше жив, на 13 ноември щеше да навърши 93 години. Той работи твърде малко в това ателие, за разлика от мен, тъй като го наследих едва 19 годишен, а вече съм на 60. Това място знае много. Свидетел е на младежката ми дързост, доверчивост и наивност, на зрелите ми страсти и заблуди. Тук преживях възторзите и най-големите си разочарования. Сега, след един неизбежен и задължителен ремонт, заличил чаровната бохемска патина на времето, ви каня в това понапудрено като от архитектурно списание пространство, докато е още чисто, да споделя своите живописни вълнения.” Ивайло Мирчев

Изложбата „Конферанс. Упражнения по живопис” ще бъде отворена за посещение само три дни, от 13 до 15 ноември 2014 г., от 11:00 до 19:00 ч., на ул. „Славянска”33, ет. 6, в София (синя зона, без асансьор).


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: