» » » » Футболни Кино Истории


От 50-те години насам темата „Футбол” е неизменна част от испанското кино. Съперничеството между грандовете Реал Мадрид и ФК Барселона подклажда страстите на зараждащата се средна класа, която започва да очаква неделното дерби, както на стадиона, така и пред радио приемниците. Институт Сервантес в София представя на българката публика избрани филми на футболна тематика, а входът е свободен.


02 декември 2014 г., 18:30 ч., Експо Баня София – „Футболни дни” (Días de fútbol, 2003. Реж.: David Serrano. Субтитри на български език.)
Хорхе е на 30 години и смята, че животът му не може да стане по-лош. Работата му го депресира, приятелката му го напуска, когато той я моли да се омъжи за него. На Гонсало му отнема толкова много време да учи право и да си търси приятелка. Карлос иска да бъде велик актьор. Антонио току-що е излязъл от затвора. Едно блестящо решение, с което могат да променят живота си, е да сформират футболен отбор и най-накрая да спечелят нещо в живота си, било то и  футболен трофей.03 декември 2014 г., 18:30 ч., Експо Баня София – „Засада” (En fuera del juego, 2011. Реж.: David Marqués. Субтитри на български език.)
Диего мечтае да стане футболист, но много скоро надеждите му са попарени, защото се оказва, че няма никакъв талант. Сега работи като доктор в Буенос Айрес, но не е щастлив с професията си. Хави също мечтае да стане футболист, но контузия го изважда извън строя и сега работи като посредствен агент, но продължава да мечтае един ден да стане много богат. Двамата ще се съюзят, за да промотират млада аржентинска футболна надежда, на когото е предложен договор от известен испански отбор.04 декември 2014 г., 18:30 ч., Експо Баня София – „Мечтата на Иван” (El sueño de Iván, 2011. Реж.: Roberto Santiago. Субтитри на български език.)
Иван е единадесет-годишно момче и най-голямата му мечта е да играе срещу шампионите на Световната купа. По същото време той изживява първите си любовни трепети. Лентата е едно незабравимо приключение, история свързана с футбола и семейните отношения.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: