„Германии” на Владислав Христов е забележително четиво, поетично разкриващо един от най-тежките проблеми на българското битие – емиграцията. Докосваща, необикновено напрегната и наситена, поезията в „Германии” поставя стихосбирката сред най-значителните творби на съвременната ни лирика.

Издателство „Ерго” и Владислав Христов канят публиката на представянето на поетичната книга „Германии”.

На 28 ноември 2014 г., от 19:00 ч., в „+ това”, за книгата ще говорят Силвия Чолева и Илко Димитров, със специалното участие на актьора Милен Димитров. Вход свободен.

„Само след няколко прочетени стихотворения и започваш да виждаш света през очите на Владислав Христов. В този свят има повече светлина, затова забелязваш, каквото иначе пропускаш, и си склонен да простиш в случаи, в които иначе си безпощаден. И докато изрича истини, без голяма надежда, но и без страх, че няма кой да го чуе, думите му не са обикновени. Те идват от дълбочини, от които само неподправеното поетическо чувство е способно да ги извади.” Палми Ранчев

За автора:
Владислав Христов е роден през 1976 г. в гр. Шумен. Живее и работи като журналист и фотограф в София. Има многобройни публикации в периодичния литературен печат: „Granta”, „Литературен вестник”, „Съвременник”, „Страница” и др. Издадени книги: „Снимки на деца” (кратки прози, 2010), „Енсо” (поезия, 2012, номинирана за наградата “Иван Николов”), „Фи” (поезия, 2013), „Германии” (поезия, 2014). Член e на международната организация „The Haiku Foundation”. Носител е на първи награди от конкурсите: за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine (2007), националният конкурс за хайку (2010) и международният конкурс „Cherry blossom” (2011). Три поредни години е в класацията на 100-те най-креативни хайку автори в Европа. Негови хайку са публикувани в изданията на Американската хайку асоциация „Frogpond”, Световния хайку клуб „World Haiku Review” и мн. др., част са от международни антологии и сборници. Текстовете му са превеждани на английски, немски, френски, холандски, испански, италиански, японски, руски, хърватски, арабски, иврит, турски, чешки, полски и унгарски език. Организатор е на множество инициативи, свързани с популяризирането на хайку в България.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: